Advertentie

NAPM-schaduw

(bloomberg) De Japanse aandelen moesten gisteren nog meer achteruit, onder invloed van het pessimisme over de evolutie van de Amerikaanse economie. De Nikkei225-index verloor 1,3 procent op 10,516,79 punten, nadat was gebleken dat de niet-industriële component van de NAPM-index voor de vierde keer in de laatste vijf maanden onder de 50 belandde. De economische groeicijfers voor Japan, die al bij al nog meevielen, konden niet voor tegengewicht zorgen.

Sony, dat meer dan een kwart van zijn omzet in de VS realiseert, verloor 3,4 procent op 5.050 yen TDK Corp, dat meer dan twee derde van zijn omzet in het buitenland realiseert, plofte 7,4 procent naar beneden naar 6.300 yen. DoCoMo, de grootste mobieletelefoonmaatschappij van Japan, verloor 4,4 procent tot 1,29 miljoen yen, nadat tegenvallende cijfers bij Motorola voor vraagtekens over de mobiele telefonie hadden gezorgd.

De slechte cijfers van Motorola wogen ook op de koers van Hutchison Whampoa, de grootste Aziatische belegger in Europese telecommaatschappijen. De koers van het aandeel verloor 5 procent op 62,25 Hongkong-dollar. De Hang Seng-index werd 2,6 procent lichter op 10.384,20 punten. GVL

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud