Advertentie

Napster mag activiteiten tijdelijk hervatten

De controversiële online muzieksite Napster sloot begin juli tijdelijk omdat het bedrijf filtersystemen installeert om later deze zomer om te schakelen tot een betalende dienst. De systemen dienen de door auteursrechten beschermde liedjes te weren uit de "Napster community"-database binnen welke tot voor kort iedereen muziekbestanden naar hartelust kon kopiëren zonder daarvoor te betalen.

De federale rechter besloot de website gesloten te houden zolang Napster niet kon garanderen dat het filtersysteem 100 procent sluitend is. Dat vonnis is nu vernietigd door het hof van beroep "in afwachting van een latere beslissing van het hof".

De advocaten van de Amerikaanse platenindustrie die Napster voor de rechter daagde voor inbreuken op de auteursrechten, hebben er vertrouwen in dat het hof van beroep na afloop de beslissing van federale rechter zal bevestigen. De raadsheer van Napster zei dat het bedrijf de zaak bestudeert en kon niet zeggen wanneer Napster zijn activiteiten zal hervatten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.