Advertentie

Nasdaq 4% hoger op geanimeerde Wall Street

Dit vertaalt zich in stijgende koersen. De Dow Jones tekent na anderhalf uur handelen 1,4% bij op een stand van 10.386 punten. De technologie-index Nasdaq stijgt met 4,0% naar 2.051 punten. De breder

samengestelde S&P 500-index haalt een winst binnen van 1,6%.

Technologie- en telecomaandelen profiteren het meest van de meevallende cijfers van Motorola. De aandelen die zijn opgenomen in de Philidelphia Semiconductor Index krijgen er gemiddeld 6% bij. Sterkste stijger binnen de index is het Motorola-aandeel dat 14,5% hoger koerst op 17,9 dollar. Chipproducent Micron Technology profiteert het minst van de opleving bij de halfgeleiderfondsen. Het aandeel winst 3,8%.

Microsoft verhoogde woensdag nabeurs de vooruitzichten voor het vierde kwartaal. Het bedrijf gaat nu uit van een omzet van 6,5 a 6,6 miljard dollar. Eerder voorspelde het 6,3 a 6,5 miljard dollar omzet. De winst zal uitkomen op 1 cent per aandeel in het vierde kwartaal meent het bedrijf. Exclusief een last van 3,9 miljard dollar voor verliezen in telecominvesteringen zal de winst per aandeel 48 dollarcent bedragen. Microsoft stijgt op Nasdaq 6,8% tot 71 dollar.

Internetbedrijf Yahoo! kwam woensdag nabeurs eveneens met beter dan verwachte cijfers. Het behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 182 miljoen dollar. Analisten rekenden gemiddeld op 175 miljoen dollar omzet. Ook de winst lag hoger dan verwacht. Per aandeel haalde Yahoo! een winst, exclusief uitzonderlijke elementen, van 1 dollar, terwijl analisten een break-even resultaat verwachtten. Dit resulteert in een koersklim van 6,2 % tot 18 dollar.

Het meevallende Motorola-nieuws wordt dus vertaald als goed nieuws. Het iets minder gunstige macro-economische van vandaag wordt daarmee even ter zijde geschoven. Want het ministerie van Arbeid maakte in de Verenigde Staten bekend dat het aantal aanvragen voor nieuwe werkloosheidsuitkeringen de afgelopen week onverwacht is gestegen met 42.000. Analisten rekenden op een daling van het aantal aanvragen met 9.000 tot 390.000. Volgens het ministerie zijn de uitkeringsaanvragen sinds juli 1992 niet zo hoog geweest.

Het dalende invoercijfer dat het ministerie van Arbeid donderdag voorbeurs ook bekendmaakte, geeft de handelaren en beleggers daarentegen weer een reden voor optimisme. De invoerprijzen in de Verenigde Staten daalden in juni met 0,5% ten opzichte van mei waar analisten rekenden op een daling van 0,1%. Dalende importprijzen wijzen op een aanhoudend lage inflatie in de VS.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud