Advertentie

Nasdaq zet herstel met overuiging verder

Na twee uur handelen wint de Dow Jones 40 punten op 9.165, de S&P-500 0,9% en de Nasdaq Composite trekt met ruim 3,5% aan tot 1.636.

Optimisme over de resultaatsontwikkeling van het Amerikaanse bedrijfsleven verdreef de vrees voor een oplopend overheidstekort en tegenvallende uitkeringsaanvragen. Getuige de aarzelende ontwikkeling van de Dow Jones en de bredere S&P500-index houdt de markt een duidelijk slag om de arm. Vrijdag, drie dagen na de Amerikaanse renteverlaging, worden de belangrijke banencijfers voor de maand september gepubliceerd. De vrees kreeg donderdagmiddag enige voeding door de hoger dan verwachte wekelijkse uitkeringsaanvragen.

Computerverkoper Dell zei donderdag vast te houden aan de eerder gegeven richtlijnen voor het derde kwartaal te blijven. Het bedrijf gaf in augustus aan een winst per aandeel te verwachten van 0,15-0,16 dollar en een omzet van 7,2 - 7,6 miljard dollar. Dell kreeg een warm onthaal en trekt 11,3% hoger tot 22,98 dollar.

Netwerkbouwer Cisco zet de stijging van woensdag voort. Voorzitter John Chambers gaf woensdag aan zich "zeer comfortabel" te voelen met de verwachtingen van analisten voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar. Het aandeel zet de zegetocht onverminderd voort met 6,2% winst op 14,85 dollar, nadat woensdag al 21,5% werd bijgeschreven. Juniper Networks won 2,12 dollar op 14,12. Zakenbank Morgan Stanley verhoogde het advies van neutraal naar outperform.

Boeing maakte woensdag nabeurs bekend dat de leveringen van commerciƫle vliegtuigen in het derde kwartaal lager zullen uitkomen dan verwacht, na de aanslagen op 11 september. Boeing leverde in het derde kwartaal 120 vliegtuigen, 19 minder dan het bedrijf verwachtte. Tot en met het derde kwartaal werden 383 vliegtuigen afgeleverd en Boeing verwacht voor het gehele jaar een aantal leveringen van 500. Het aandeel koerst vrijwel onveranderd op 36,61 dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud