Advertentie

Nederlandse uitgever PCM gaat bezuinigen op internetactiviteiten

De bezuinigingen gelden zowel de krantensites, waaronder die van NRC Handelsblad en de Volkskrant, als andere onderdelen van PIM. Dit zijn onder andere de consumentensite Consuweb, de reissite Bekpek en En.nl zelf. Deze nieuwssite, waar tien redacteurs werken, werd eind juni gelanceerd.

Bij PIM werken in totaal honderd mensen. Het personeel is donderdagmiddag ingelicht. Volgens En.nl wil PCM alleen nog internetuitgaven financieren die volgend jaar geen verlies draaien.

Het is de bedoeling dat de sites van de kranten (NRC Handelsblad, de Volkskrant, Trouw, Het Parool en Algemeen Dagblad) blijven bestaan. Maar volgens En.nl gaan deze sites zich vooral toeleggen op serviceverlening.

De bezuinigingen zijn ingegeven door de verslechterende inkomenspositie van PCM. Het concern zag vorig zijn nettowinst dalen van 75 miljoen gulden (34 miljoen euro) in 1999 naar 56,4 miljoen gulden (25,6 miljoen gulden). Topman C. Smaling kondigde in maart van dit jaar al een reorganisatie aan. Toen werd nog gesproken over het schrappen van ruim honderd banen en een jaarlijkse besparing van 40 miljoen gulden (18,2 miljoen euro).

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud