Nettowinst Euronext stijgt 6%

De brutowinst uit gewone bedrijfsuitoefening zakte van 164,4 naar 161,9 miljoen euro. Toch ging de nettowinst 6% hoger tot 109,4 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 102,9 miljoen euro. Analisten hadden gemiddeld een nettowinst van 84,4 miljoen euro verwacht. Zij hadden evenwel geen vergelijkbare cijfers voor de eerste jaarhelft van 2000.

De omzet ging 1% hoger tot 354,4 miljoen euro. In de tweede jaarhelft zullen de inkomsten "licht onder" die van het eerste halfjaar liggen. Aan de basis ligt de wereldwijde verzwakking van de financiële markten en de traditioneel kalme zomermaanden, meldt de beurs in haar persbericht.

De kosten verbonden aan de beursintroductie (IPO), 42 miljoen in totaal, worden in de tweede jaarhelft opgenomen als uitzonderlijke kosten. Dat vertelde voorzitter Theodore op een conference call naar aanleiding van de halfjaarcijfers. Slechts 14 miljoen euro wordt geboekt op de resultatenrekening. De kapitaalmeerwaarde op de verkoop van het belang van 25% in Clearnet aan Euroclear zal deze kosten evenwel compenseren.

De omzet uit effectenhandel steeg met 4% tot 893 miljard euro. Toch liet het aantal transacties met 13,9% terug tot 59 miljoen euro. De omzet uit de derivatenhandel steeg eveneens met 4% tot 44,1 miljoen euro. Hier bleef het aantal verhandelde contracten op hetzelfde niveau als een jaar eerder, namelijk 180 miljoen contracten. Het aantal verhandelde opties steeg evenwel met 28,9% tot 149 miljoen contracten.

De IT-integratie ligt volgens Euronext op schema en blijft binnen het budget. "De synergieen ter waarde van 51 miljoen euro per jaar zullen naar verwachting volledig worden gerealiseerd in het jaar 2004, conform schema", aldus Euronext.

Lees ook het persbericht van Euronext.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud