Nog geen sociaal akkoord in horeca

De werkgevers betichten de afdeling Brussel van de vakbond ABVV ervan een 'sociale guerrilla te voeren en de hele sector te gijzelen'. Bij het ABVV krijgen de werkgeversfederaties dan weer een veeg uit de pan. 'De werkgevers willen het onderste uit de kan en zetten de hele sector op stelten', klinkt het.

Op 29 juni ondertekenden alle vertegenwoordigers in het paritair comité van het hotelbedrijf een protocolakkoord. Vrijdag moest dat akkoord in collectieve arbeidsovereenkomsten worden omgezet. 'De afdeling Brussel van het ABVV weigerde de afspraken over de beloning van het bedienend personeel in een voor de sector bindende tekst om te zetten', zegt Luc de Bauw, secretaris-generaal van Horeca Vlaanderen & Brussel. 'Die weigering kwam neer op het opblazen van heel het sociaal akkoord.'

De CAO van juli 1997 gaf de werkgevers de mogelijkheid om het bedienend personeel een vast loon of 16 procent van de omzet uit te betalen. 'Sommige werkgevers beweerden dat ze die keuzemogelijkheid ook al voordien hadden', zegt Christian Bouchat van het ABVV. 'Wij hielden echter vol dat ze voor juli 1997 verplicht waren een percentage van de omzet te geven. In Brussel bewijzen hotels zoals Hilton, Sheraton, Métropole en Royal Windsor en de restaurants van Léon de Bruxelles dat het perfect kan om 16 procent van de omzet aan het bedienend personeel te geven. De werkgevers eisten tijdens de recente onderhandelingen teveel en zetten de sociale vrede op het spel, en dat terwijl er al een protocolakkoord bestond.'

Bouchat vindt dat het 'echte debat' gaat over de positie van het bedienend personeel in de horeca. 'Op vele plaatsen vind je geen nieuw personeel meer omdat de lonen doodgewoon te laag liggen.'

Luc de Bauw wordt moe van het acht maanden aanslepende 'gehakketak'. 'Het ABVV wilde zich het recht voorbehouden om de toepassing van het dienstpercentage met een terugwerkende kracht van vijf jaar af te dwingen. Ons standpunt is dat de facto sinds juli 1997 een keuzemogelijkheid bestaat.' Volgens de woordvoerder van de werkgevers is het vaak niet haalbaar om 16 procent van de omzet uit te betalen. 'Hoe moet je dat doen in een restaurant met een echtpaar als uitbaters en één helper? In grotere bedrijven creëer je spanningen wanneer sommige medewerkers een vast loon ontvangen en anderen een deel van de omzet. Voor de pensioenregeling is het bedienend personeel trouwens beter af met een vast loon.' De Bauw weet niet goed hoe het nu verder moet. 'Dit weekend breng ik aan de kust door zodat ik alle tijd heb om de zaken op een rijtje te zetten.'

DB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud