Nokia ziet winst afnemen met 18%, optimistische vooruitzichten

(bloomberg) Nokia, de Finse producent van telecomapparatuur, boekte in het derde kwartaal 18% minder winst ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal ziet het er beter uit, zegt Nokia. Beleggers tonen zich blij verrast en stuwen de koers van het aandeel sterk hoger.

De nettowinst daalde van 923 miljoen euro vorig jaar tot 760 miljoen euro in het derde kwartaal van 2001. Dat komt neer op een winst per aandeel van 0,16 euro ten opzichte van 0,19 euro een jaar eerder. Nokia komt daarmee tegemoet aan de eigen verwachtingen. Het wijt de terugval aan de dalende vraag voor mobiele telefoontoestellen en netwerken door de afnemende economische groei.

De omzet daalde van 7,58 miljard euro naar 7,05 miljard euro.

De Finse telecomproducent gaf in de marge van de derdekwartaalcijfers optimistische vooruitzichten voor het vierde kwartaal. De telecomgigant verwacht dat de winst per aandeel in die periode tussen 0,18 en 0,20 euro zal uitkomen ten opzichte van 0,16 euro in het derde kwartaal.

De verkoop van mobiele telefoons zou in het vierde kwartaal met 25% stijgen ten opzichte van het derde kwartaal. Daarmee komt de verkoop van gsm's in het vierde kwartaal in de buurt van die over dezelfde periode in 2000.

Nokia gaf ook vooruitzichten voor 2002. Ergens in dat jaar zou de groei van de omzet zich herpakken tot een ritme van 25 tot 35%.

Klik hier voor de koers van Nokia.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud