NTL en de overschatte NECI-index

(tijd) Op Nasdaq Europe waren er gisteren dubbel zoveel dalers als stijgers. De Nasdaq Europe Composite Index (NECI) noteerde heel de dag flink lager dan woensdag, maar kon net voor slot nog een mooi herstel neerzetten, dat het verlies beperkte tot 0,6 procent op 238,87 punten.

ProLaser, de Israëlische leverancier van apparatuur voor opticiens, leed in het derde kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 2,9 miljoen euro. In het tweede kwartaal boekte het nog een nettowinst van 743.000 euro. Ook de omzet kromp ineen van 18,3 miljoen euro in het tweede kwartaal naar 11,2 miljoen euro in het derde. Het aandeel verloor 9,89 procent op 2,05 euro.

De kabelexploitant NTL, het zwaarste aandeel op de pan-Europese technologiebeurs, werd op Nasdaq Europe gisteren niet verhandeld. Dat was een meevaller voor de NECI, want het aandeel halveerde in Londen zowat, om nadien het verlies tot ruim een derde te beperken tot rond 1,50 pond.

Op Nasdaq Europe bedroeg de spread 3/4,5 pond. De NECI houdt rekening met de middenprijs van 3,75 euro. Ratingagentschap Moody's verlaagde de rating van de zowat 20 miljard dollar schulden van het bedrijf tot Caa2, omdat het eraan twijfelt dat NTL die schuld nog zal kunnen terugbetalen.

De Oostenrijkse producent van uitrusting voor de olienijverheid Schoeller-Bleckmann boekte in het derde kwartaal 54,5 miljoen euro omzet, of 6 procent meer dan een kwartaal eerder. De winst steeg tot 5 miljoen euro, 55 procent meer dan een jaar eerder. Dat kwam neer op 0,38 euro per aandeel, tegen 0,25 euro in het derde kwartaal van vorig jaar. Het bericht kwam er na slot van de beurs. Het aandeel ging in de loop van de dag 0,30 procent hoger tot 8,30 euro. GVL

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud