Advertentie
Advertentie

Obligatiehouders Real Software mogen stemmen over eigen voorstellen

Dilissen beloofde de voorstellen te onderzoeken, en ook de raad van bestuur van Real Softwarekon zich in die regeling vinden. Dat betekent dat de procedure opnieuw van nul start. Er komt een algemene vergadering van obligatiehouders met een nieuwe agenda, wat betekent dat het aanwezigheidsquorum opnieuw moet gehaald worden.

In het scenario dat voorligt, krijgen de obligatiehouders hun rente van dit jaar uitbetaald in aandelen. Ook de nog te vervallen rente voor de volgende vier jaar wordt in aandelen omgezet. De raad van bestuur ging ook in op de vraag om gedurende een langere periode de obligatie te kunnen converteren in aandelen. Dat zou moeten kunnen in de maand juli, terwijl de conversieperiode nu loopt van 24 juli tot 31 juli.

Als de houders van de converteerbare obligaties de nieuwe voorstellen goedkeuren, moeten ook nog de aandeelhouders groen licht geven. Deze moeten binnen de drie maand bijeenkomen over de kwestie.

Advertentie

De regeling voor de obligatiehouders is het laatste onderdeel van de herstructurering waarmee Dilissen de crisis bij Real Software wil afwenden. Eerder werden de zwaar verlieslatende Amerikaanse activiteiten afgestoten en kwam er een schuldherschikking met de banken. Een deel van de 218 miljoen euro werd kwijtgescholden, een ander deel werd omgezet in langetermijnschulden. Er werden bovendien warrants aan de banken gegeven, zodat ze later van een eventueel herstel van de koers kunnen profiteren. Ook de obligatiehouders wilden daarom aandelen.

Lees hier het persbericht van Real Software.

Bart Haeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.