Advertentie

Obligatiehouders Real Software niet akkoord met voorstel

Gedelegeerd bestuurder Theo Dilissen zei zich te kunnen vinden in de voorstellen die gelanceerd werden. De topman nam akte van de tegenvoorstellen, en wil ze nog voor augustus opnieuw voorleggen aan de obligatiehouders.

Real Software stelde aan zijn obligatiehouders voor om dit jaar de intrest op de in aandelen converteerbare lening te laten vallen. De volgende twee jaar zou de rente in aandelen worden omgezet.

De obligatiehouders, die niet rechtsgeldig konden stemmen, waren het er niet mee eens en deden tegenvoorstellen. Sleutelelementen daarin waren de verlenging van de looptijd, betaling van alle rente in aandelen en de mogelijkheid om op ieder ogenblik de obligatie in aandelen om te zetten. Voor het ogenblik kunnen ze dat alleen maar de laatste week van juli.

Uit alle voorstellen sprak de hoop van de obligatiehouders dat ze binnen een jaar of vijf de huidige opofferingen kunnen terugwinnen via hoge aandelenkoersen. Sommige van de obligatiehouders wilde ook onmiddellijk al geld en drongen er daarom op aan om geen lock-upperiode te verbinden aan de uitkering in aandelen. Volgens dergelijke regeling kan een aandeelhouder zijn aandelen een bepaalde periode niet verkopen.

Bart Haeck - 03/286 03 51

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud