Advertentie

Observatiefase van fusie tussen Dexia en Artesia is achter de rug

Op 15 september wordt de keuze voor het nieuwe IT-platform bekend gemaakt. In de daarop komende 12 tot 18 maanden komt vooral de horizontale integratie van het bankbedrijf aan bod. Daarna volgt pas de integratie van de verzekeringspoot. Momenteel is er al een inventaris van de computersystemen en de loonbarema's. De personen op de sleutelposten zijn ook reeds aangeduid. De verantwoordelijken stellen nu bedrijfsplannen op om de integratie in de praktijk te brengen. Onclin zegt dat hij grote steun heeft aan Dirk Bruneel, de topman bij Artesia, die al de fusie tussen Bacob en Paribas Belgique achter de rug heeft.

Onclin ziet vier grote voordelen aan de fusie. Vooreerst is een fusie de enige mogelijkheid om het cliënteel in België uit te breiden. Ten tweede is Artesia sterk aanwezig op de markt van de Vlaamse zelfstandigen. Dit is de markt waar Dexia zwak stond. Dit is een belangrijke doelgroep om de rentabiliteit te verhogen. Als derde en vierde reden ziet hij Paribas en DVV. Paribas heeft een belangrijke know-how inzake vermogensbeheer en DVV is een interessante verzekeraar.

Onclin weerlegt de kritiek dat Dexia de laatste maanden een te agressief overnamebeleid voerde. Dexia heeft dankzij die overnames een interessante omvang gekregen. Zo is Dexia nu wereldleider voor gemeentelijke financiering.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud