Advertentie

Omega Pharma: overname Mooss Pharma

Omega Pharma (47,01 euro) overtuigde alweer met beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers. De omzet steeg met 189% tot 106,8 miljoen euro. Er werd een courante winst gerealiseerd van 0,44 euro per aandeel. De bedrijfsmarge nam verder toe en dit is te danken aan het competitief voordeel van een efficiënt netwerk en de synergieën tussen de verschillende overgenomen bedrijven.

Zo steeg de bedrijfsmarge van Pharmygiène van 7% vorig jaar naar 11,9%. De Belgische activiteiten kenden al een marge van 20,1%. Deze Belgische activiteiten worden versterkt met de overname van Mooss Pharma. Mooss Pharma realiseerde 72% van zijn omzet in België en is gespecialiseerd in phytografie en wondverzorging. Omega betaalt 10 keer de winst van volgend jaar of 12 miljoen euro, waarvan het merendeel via een aandelenruil zal plaatsvinden. Mooss zal dit jaar een verwachte omzet realiseren van 12 miljoen euro en wordt geconsolideerd vanaf 1 september.

De huidige resultaten en de gunstige vooruitzichten moedigen het management aan om de winstprognoses voor dit en volgend jaar op te trekken. Er wordt een courante winst vooropgesteld van respectievelijk 1,6 en 2,7 euro per aandeel, wat volgens ons haalbaar is. De groei zal mede gerealiseerd worden dankzij een sterke groei van de generieke middelen.

Deze divisie kende dankzij de nieuwe wetgeving sinds begin juni een explosieve groei. We verwachten in de toekomst echter wel druk op de marges omwille van een spiraal van prijsverlagingen als gevolg van de lagere prijzen die onder meer Docpharma hanteert.

De gearing ratio daalde het voorbije kwartaal van 68% naar 61%. Verdere externe groei is op termijn niet uit te sluiten.

Tegen een k/w van respectievelijk 29,4 en 17,4 voor dit en volgend jaar blijven we bij ons koopadvies.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud