Advertentie
Advertentie

Omega Pharma trekt winstprognoses op

Omega Pharma haalde in het tweede kwartaal een winst per aandeel van 0,44 euro. Dat is licht boven de eigen prognose van 0,42 euro. De omzet kwam in het tweede trimester 189% hoger uit op 106,8 miljoen euro.

De groep puurde daar een bedrijfswinst (EBIT) van 18 miljoen euro uit. De eigen producten en de generische middelen overtroffen de verwachtingen met een groei van respectievelijk 62% en 68%. Voor de generieken komt een en ander op rekening van vernieuwde wetgeving. Omega Pharma meent dat de generische middelen de komende jaren meer en meer ingang zullen vinden.

Omega Pharma maakte ook bekend dat het Mooss Pharma overneemt, een verdeler van geneesmiddelen zonder voorschrift en B2B-producten in de Benelux en Frankrijk. Omega betaalt 12 miljoen euro voor 100% van de aandelen. De overnameprijs komt neer op 1 keer de omzet van Mooss.

Advertentie

Van de overnameprijs is 1,5 miljoen euro in cash, en 10,5 miljoen euro in aandelen. Dit jaar zal Mooss Pharma voor 3,9 miljoen euro bijdragen aan het resultaat. In 2002 moet de bijdrage aan de bedrijfswinst 1,9 miljoen euro bedragen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.