Advertentie

Omzet Intel nipt binnen verwachtingen

In juli zegde Intel dat de omzet in het derde kwartaal ergens tussen 6,2 en 6,8 miljard dollar zou komen te liggen. Donderdag droeg de vrees voor een winstwaarschuwing van Intel bij tot de duik van 3 procent die de Nasdaq-beurs maakte. In het eerste halfjaar boekte Intel een omzet van 13 miljard dollar. Dat was een pak minder dan de omzet in de twee voorgaande kwartalen.

Nabeurs meldde Intel dat het omzetcijfer in het derde kwartaal in de onderste helft van de vooropgestelde prijsvork zal liggen. Dat viel dus nog goed mee. Een ander zorgde ervoor dat de aandelen van Intel tijdens de nabeurshandel enigszins konden herstellen van de klap van 5 procent die ze tijdens de reguliere handel hadden geïncasseerd.

De toch wat teleurstellende omzetcijfers wijt Intel aan de verminderde vraag naar pc's en de lage prijzen voor pc-chips. Intel verlaagde de prijs van de Pentium 4-chip met 84 procent sinds de lancering ervan in november vorig jaar. Het bedrijf voert een felle prijzenoorlog met zijn belangrijkste concurrent Advanced Micro Devices (AMD).

Intel maakte verder nog bekend dat het in het derde kwartaal zo'n 90 miljoen dollar verwacht te verliezen op aandeleninvesteringen. Een en ander heeft uiteraard te maken met de algemene terugval op de aandelenbeurzen. Goed nieuws is dan weer dat de belastingprovisies in het derde kwartaal met 100 miljoen dollar verminderd kunnen worden.

Intel blijft ondertussen proberen zijn kosten te verlagen. De afbouw van het personeelbestand gebeurt sneller dan gepland.

LVA

Advertentie
Gesponsorde inhoud