Advertentie

Ook Euronext biedt op Londense termijnbeurs Liffe

Dat schrijft het Financieel Dagblad dinsdag. Woordvoerster Anne De Gang van Euronext wil geen commentaar geven op de berichten

Volgens het Britse persbureau Reuters heeft de London Stock Exchange (LSE) maandag een bod uitgebracht op de termijnbeurs Liffe (London international Financial Futures and Options Exchange). LSE biedt tussen 340 miljoen pond en 370 miljoen pond voor Liffe, hetgeen neerkomt op een prijs tussen 13 en 14 pond per aandeel. Analisten in de Londense City houden er rekening mee dat de uiteindelijke verkoopprijs uitkomt op 400 miljoen pond.

Officieel onthouden zowel LSE als Euronext zich van commentaar, maar de Euronext-bron weet te melden dat Euronext in ieder geval het geld heeft om de termijnbeurs in te lijven. Bij de recente beursgang haalde Euronext ongeveer euro 800 miljoen op.

Daarnaast past Liffe goed bij de derivatenactiviteiten die Euronext op dit moment al ontwikkelt. "Liffe en Euronext zijn een zeer sterk alternatief voor Eurex", aldus de ingewijde. Deutsche Boerse, grootaandeelhouder van de Duits-Zwitserse derivatenbeurs Eurex, zou niet bij de biedingenstrijd betrokken zijn. Deutsche Börse kan bijna niet meedoen in de slag om Liffe omdat de mededingingsautoriteiten dat waarschijnlijk niet zullen toelaten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud