Opel Antwerpen het meest bedreigd volgens Handelsblatt

Bij Opel Antwerpen rolt momenteel de Astra van de band, maar volgens het Handelsblatt zou de productie van dit model naar het Verenigd Koninkrijk of Duitsland verhuizen. De optie om de fabriek in Antwerpen te sluiten is onderdeel van een herstructureringsplan dat door de nieuwe Opel-topman Carl-Peter Forster werd uitgewerkt en dat tot doel heeft nog voor het einde van dit jaar 100 miljoen euro te besparen. Opel Antwerpen heeft een productiecapaciteit van 330.000 wagens en telt 6.500 medewerkers.

Een woordvoerder bij Opel weigerde commentaar te geven over het bericht, maar wou wel kwijt dat morgen meer details worden bekendgemaakt. Woensdagmiddag geeft Forster om 14.30 uur meer uitleg over het Olympia-plan.

Officieel is er nog geen sprake van fabriekssluitingen, maar algemeen wordt aangenomen dat de fabrieken in het Spaanse Zaragoza, het Britse Ellesmere Port en Antwerpen bedreigd zijn. De geruchten over de sluiting van Opel Antwerpen worden echter steeds hardnekkiger. Ook bij Opel Antwerpen zelf zijn ze er trouwens verre van zeker van dat die kelk aan hen voorbij zal gaan. Eind vorige week schermde Opel-woordvoerder Snauwaert nog ter verdediging met de sterke cijfers van Antwerpen. "Eind juni kwam de fabriek nog als vijfde meest productieve Europese autofabriek uit een test van World Markets Research Centre. Enkel de recente Opel-fabriek in het Oost-Duitse Eisenach scoort beter binnen de GM-stal", zo klonk het toen. Daarnaast gooide hij ook de succesvolle herstructurering van de Belgische fabriek als argument op tafel.

In de Opel-vestiging in Antwerpen heerst al enige ongerustheid over een mogelijke sluiting. Volgens De Standaard had zondagnacht zelfs al een korte informatievergadering plaats naar aanleiding van de geruchten over een sluiting. De directie kon daarop echter weinig met zekerheid zeggen. Woensdag vindt alvast in Rüsselsheim een Europese ondernemingsraad plaats, waar topman Forster meer toelichting zal geven bij het Olympia-plan.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud