Pharming krijgt uitstel van betaling

De rechtbank in Den Haag stelde ook een curator aan, die tijdens de periode van het concordaat de verantwoordelijkheid draagt voor het bedrijf. Pharming zegt dat het blijft zoeken naar nieuwe financiële middelen om op korte termijn te overleven.

Daarnaast werkt het management ook aan een reorganisatieplan om de toekomst op lange termijn veilig te stellen. De twee grote opties die voorliggen zijn een verkoop van het bedrijf, of bepaalde onderdelen van de hand doen en verderwerken met de kernactiviteiten. Ter zake heeft Pharming nog geen besluit genomen.

Pharming vroeg vorige week vrijdag uitstel van betaling aan nadat het naast een kredietlijn van 15 miljoen euro greep omdat het niet aan bepaalde voorwaarden voldeed. Het bedrijf kwam eerder al in zware problemen toen de Amerikaanse partner Genzyme het bedrijf Novazyme overnam. Pharming had gerekend op een overname door Genzyme, maar moest die hoop laten varen omdat ook Novazyme werkt aan een geneesmiddel tegen de ziekte van Pompe, een zeldzame spierziekte.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud