Philips: werktijdverkorting in Nijmeegse chipfabriek

Philips wil het productiepersoneel 20 tot 25 procent minder laten werken. Voor werknemers van de ontwikkelings- en onderzoeksafdelingen ligt dit percentage lager. Met de maatregel wil Philips (loon)kosten besparen.

Als het Nederlandse ministerie van sociale zaken op advies van de arbeidsinspectie akkoord gaat, krijgen de werknemers een werkloosheidsuitkering over de tijd dat zij niet werken. Philips vult deze uitkering aan tot 100 procent. De arbeidstijdverkorting kan voor zes weken worden aangevraagd en drie keer met zes weken worden verlengd.

Volgens de woordvoerder valt nu nog niet te zeggen hoe lang Philips het personeel in Nijmegen korter wil laten werken, maar het bedrijf verwacht dat de markt niet eerder dan in het vierde kwartaal van dit jaar of het eerste kwartaal van 2002 zal aantrekken.

Bij de Nijmeegse vestiging zijn dit jaar al de banen geschrapt van ruim 500 uitzendkrachten. Die maatregel past in de doelstelling van het concern, dat net als andere technologiebedrijven in zwaar weer opereert, om dit jaar wereldwijd het aantal banen met ruim 10.000 te verminderen. Philips telde eind juni nog ruim 212.000 werknemers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud