PricewaterhouseCoopers neemt Evisor over

Evisor, gespecialiseerd in het ontwerp en uitvoering van projecten voor elektronisch zakendoen, werd pas in 1998 opgericht door Lode Vandermeulen en Jan Teblick. PricewaterhouseCoopers MCS kocht in december 1999 50 procent van de aandelen. Het bedrijf uit Haasrode, dat in het op 30 juni afgesloten boekjaar een omzet realiseerde van 7 miljoen euro met 95 medewerkers, kende tot eind 2000 een sterke groei, maar kreeg daarna af te rekenen met de gevolgen van de opengespatte internetzeepbel. De internetwinkel GB Ready, een belangrijke klant van Evisor, stopte zijn activiteiten. Evisor verliet de consumentenmarkt (BtC) en richtte zich op de bedrijvenmarkt (BtB). Evisor haalt reeds 60 procent van zijn omzet uit de samenwerking met PwC, onder meer dankzij medewerking aan de projectteams die grote e-businessprojecten uitvoeren voor de PwC-klanten Telco in Duitsland en Nokia in Finland. Evisor verzorgde de technische harmonisatie van 50 landenwebsites van PwC in Europa en het Midden-Oosten en leverde de software voor de verzending van het VTM-nieuws naar een zakcomputer.

Evisor krijgt vers kapitaal om uit te groeien van e-businessbedrijf tot leverancier van technologiediensten met de klemtoon op elektronisch zakendoen. PricewaterhouseCoopers MCS, dat zich financieel en organisatorisch voorbereidt op een beursgang, besliste enkele weken geleden zich om te vormen van pure managementadviseur tot geïntegreerde management- en technologieadviseur. Als 'business integrator' zal PwC-MCS een beroep doen op Evisor voor de ontwikkeling en uitvoering van technologiediensten in Europa. Ook niet-internettechnologie zal voortaan aan bod komen. Evisor blijft een apart bedrijf.

PwC-MCS realiseerde in het afgelopen boekjaar, dat op 30 juni afliep, een omzet van 193 miljoen euro (7,75 miljard frank) of 15 procent meer dan het jaar voordien. Voor het huidige boekjaar wordt slechts een lichte omzetgroei verwacht, zegt gedelegeerd bestuurder Filip van Damme. 'Ik heb nooit eerder in zo'n korte tijd zo'n ingrijpende verandering gezien op de managementadviesmarkt als tijdens de jongste tien maanden. In november 2000 spatte de internetbel uiteen en in mei 2001 liet de economische achteruitgang in de VS zich volop gevoelen in Europa. Dat is duidelijk te zien aan het orderboek. Grote projecten in Europa van meer dan 10 miljoen dollar gaan voort, maar de relatief kleine projecten tussen 1 en 5 miljoen dollar zijn geschrapt of opgeschort. '. KB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud