Punch verdubbelt nettowinst in eerste halfjaar

De halfjaarresultaten van Punch International lagen in de lijn van de verwachtingen van het management. De producent en leverancier van onderdelen voor elektronicabedrijven kon zijn nettowinst verdubbelen tot 2,05 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 52,5% tot 4,39 miljoen euro. De EBIT-marge nam met 8,5% toe. Het verbeteren van de rendabiliteit was een van de voornaamste doelstellingen die de onderneming zich voor dit jaar stelde. De omzet daalde met 6% tot 51,51 miljoen euro. Ook dat lag in de lijn van de verwachtingen van het management. Zo waarschuwde voorzitter Guido Dumarey in mei al dat het sluiten van de fabriek in Evergem en het verkopen van een Hongaarse vestiging op de omzet zou wegen.

Uit die verminderde omzet puurde het bedrijf een bedrijfswinst van 4,39 miljoen euro. Dat is een stijging met 52,5% tegenover het eerste halfjaar van 2000. De courante winst voor belastingen steeg met 73,3% tot 3,92 miljoen euro. De nettowinst verdubbelde tot 2,05 miljoen euro, wat de winst per aandeel na verwatering brengt op 1,57 euro per aandeel.

Punch International houdt voor 2001 vast aan de omzetverwachting van 110 miljoen euro met een stijgende winstmarge. Wel maakte Punch duidelijk in een kanttekening dat het bedrijf nadelen ondervindt van de moeilijke periode waar de elektronica momenteel doorgaat.

"Op korte termijn blijft het moeilijk te voorspellen wat de tweede jaarhelft zal brengen. Heel wat van de elektronicaproducenten die het klantenbestand van Punch uitmaken, twijfelen of de tweede jaarhelft nog een verbetering inhoudt en zien alleen voor het laatste kwartaal nog een mogelijke opflakkering. Vandaar dat Punch voorzichtig blijft voor de rest van het jaar en hoopt op een goed laatste kwartaal", klonk het in het persbericht van Punch International.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud