Punch waarschuwt voor lagere nettowinst over 2001

Punch verwacht voor 2001 een omzet van 105 miljoen euro en een nettowinst van 4,5 miljoen euro. Vorig jaar boekte de groep een omzet van 110 miljoen euro en een nettowinst van 6,1 miljoen euro. Bij de voorstelling van de jaarresultaten in februari was nog te horen dat een zelfde nettowinst voor dit jaar mogelijk was.

"We hebben tot nu gewacht om onze verwachtingen bij te sturen. Het is pas na het slechte derde kwartaal duidelijk geworden dat we een gelijke nettowinst dit jaar niet zullen halen," legt woordvoerder Bert Devos uit. Hij voegt er wel meteen aan toe dat de nettowinst in 2000 hoog lag door de verkoop van een vestiging in Hongarije: "Dit zorgde voor een uitzonderlijke meerwaarde van 3,7 miljoen euro. Zonder deze verkoop zou de nettowinst in 2000 op 2,4 miljoen euro zijn uitgekomen. Met een vooropgestelde winst van 4,5 miljoen euro zijn we voor dit jaar dus nog steeds ambitieus."

Over de eerste negen maanden van dit jaar daalde de omzet met 9,5% tot 75 miljoen euro. Vorig jaar droegen wel nog de verkochte vestiging in Hongarije en de afgestoten afdeling voor metaalbewerking in Evergem bij tot de omzet. Op vergelijkbare basis realiseerde Punch een groei van 12,8%. De bedrijfswinst steeg licht van 5,1 tot 5,3 miljoen euro, maar de winst voor belastingen nam een duik door een stijging van de uitzonderlijke kosten.

De nettowinst kwam over de voorbije drie kwartalen uit op 2 miljoen euro. De winstdoelstelling van 4,5 miljoen euro is dus nog een eind verwijderd. De groep stelt dan ook alle hoop op een beter vierde kwartaal. Punch denkt te kunnen profiteren van de uitbestedingsgolf bij grote bedrijven. Deze ontwikkeling zou ook volgend jaar de resultaten de hoogte moeten induwen. "We zien alleszins dat de bestellingen weer aantrekken," besluit een hoopvolle Devos.

03/2860425

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud