Advertentie

Quick duikt in het rood

Uit gewone bedrijfsuitoefening boekte de groep een verlies van 4,1 miljoen euro, tegen een winst van 0,8 miljoen een jaar eerder. De omzet bleef op 331,5 miljoen euro nagenoeg onveranderd, maar liet op vergelijkbare basis een daling zien van 4,2%.

De bedrijfswinst daalde fors, van 5 miljoen tot 0,2 miljoen euro. Gedelegeerd bestuurder Chris Van Steenbergen, die tevreden was dat het resultaat nog positief was, schreef de forse daling onder meer toe aan de lagere verkoopcijfers. Hij verwees ook naar de exploitatieverliezen in Hongarije en de openingskosten van nieuwe restaurants. Over de eerste zes maanden werden 21 nieuwe restaurants geopend, twee keer meer dan over dezelfde periode een jaar eerder. Er werden in de eerste jaarhelft 6 restaurants gesloten.

Het forse nettoverlies was nagenoeg volledig toe te schrijven aan een uitzonderlijk verlies van 30,6 miljoen euro. Dit bestaat uit waardeverminderingen en provisies voor herstructurerings- en rationalisatiemaatregelen. De bedrijfskasstroom daalde van 18,1 tot 15,2 miljoen euro. Volgens Van Steenbergen het gevolg van de lagere verkoopcijfers en de lagere inkomsten uit de transfer van eigen restaurants naar franchisenemers.

Voor het tweede halfjaar verwacht Quick een beter bedrijfsresultaat. "Operationeel zal het resultaat in goede zin evolueren", aldus Van Steenbergen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud