Advertentie

Radiolicenties gaan naar Q-Music en 4FM

Voor insiders komt de toekenning van een licentie aan Q-Music, het landelijke radiostation van de Vlaamse Mediamaatschappij (VMM), niet echt als een verrassing. De VMM, in handen van De Persgroep (De Morgen, Het Laatste Nieuws) en Roularta (Knack, Trends, De Streekkrant), was bij deskundigen de gedoodverfde kandidaat.

Q-Music positioneert zich naar eigen zeggen doelbewust naar jongvolwassenen, iedereen boven de 18 jaar, tot ongeveer 40 jaar. Op muzikaal vlak zal zich dat uiten in het motto "alle excessen moeten eruit". Voorts wil het station zich profileren als de redder van het kwalitatieve, Nederlandstalige lied. "We voeren gesprekken met Vlaamse artiesten en met de platenwereld, omdat we een platform willen bieden om de kwaliteit van het Nederlandstalige lied op te krikken", zegt programmadirecteur Bert Geenen.

Ook het nieuws op Q-Music moet in het teken staan van het profiel van de zender. "Ook hier mikken we op jongvolwassenen. De inhoud moet op een vlotte, niet steriele manier gebracht worden."

De toekenning van de tweede vergunning aan 4FM is volgens een groot aantal insiders een kleine verrassing. 4FM is onderdeel van Think Media, een beursgenoteerde mediagroep waar het de voorbije maanden flink heeft gerommeld. VCM kent het eerste (en technisch mindere) frequentiepakket toe aan 4FM. Het station wil naar eigen zeggen nog dit najaar starten met landelijke uitzendingen.

De zender steunt enerzijds op de ervaring van getalenteerde radiomakers zoals Stefan Ackermans, Wim Weetjens, Jan Caerts en Dirk Guldemont, en wil anderzijds blijven investeren in nieuwe radiomakers. Voorts wil 4FM blijvend investeren in het digitaal proces van radiomaken en die technologie uitbreiden.

Het landelijk commercieel radiostation zendt sinds 4 september 2000 uit via kabel, satelliet en internet. Het werd opgericht door Ackermans (ex-Studio Brussel), Guldemont (ex-Radio Donna), Weetjens (ex-Studio Brussel) en Caerts (ex-Radio Contact). Think Media heeft een minderheidsparticipatie in het station. Begin juli werd Johan Persyn aangeworven als hoofdredacteur van de nieuwsdienst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud