Real Software neemt laatste hindernis weg voor definitieve schuldherschikking

Afgelopen zomer bereikte Real Software een akkoord met zijn bankiers over de herschikking van schulden voor een bedrag van 218,2 miljoen euro. Het akkoord voorziet in de herschikking van 99,2 miljoen euro in de vorm van een achtergestelde lening op tien jaar, waarvan de eerste vijf intrestvrij zijn. Aan de lening zijn 4 miljoen warrants gekoppeld.

De banken koppelden wel een voorwaarde aan de herschikking. Real Software moest de nog geplande resterende uitkoopverplichtingen van de minderheidsaandeelhouders bij zijn dochterondernemingen realiseren zonder zijn liquiditeitspositie te belasten. Met andere woorden: de managers van de overgenomen bedrijven moesten ermee instemmen de vorderingen die ze nog hadden op Real Software, om te zetten in aandelen van de groep, en dit ten laatste per einde september. Anders konden de banken in principe de herschikking opblazen.

In het afgelopen weekend werd dan een akkoord bereikt met het management van de laatste drie dochterbedrijven, ASQ, Connect en FSS. Hun resterende participaties van respectievelijk 25, 49 en 45 procent worden ingebracht in het kapitaal van Real Software.

Vorige week kondigde Real Software aan dat oprichter Rudy Hageman uit de raad van bestuur stapt. Frank Swaelen neemt zijn voorzittersfunctie over, en nieuwe bestuurders (onder wie Gerard van Acker) versterken de nieuwe ploeg. Op die manier wil Real Software breken met het verleden. Eerstdaags maakt Real Software de samenstelling van een nieuw directiecomité bekend, dat zich gaat bezighouden met een strategische heroriëntatie en de daarmee gepaard gaande organisatorische wijzigingen.

Lees hier het persbericht van Real Software.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud