Advertentie

Reeks gevaarlijke computervirussen in omloop

Bijzonder gevaarlijk is een virus in een mail met de naam "A Virtual Card for You". Dit virus werd pas vandaag vrijdag door beveiliger McAfee vastgesteld. Virusscanners kunnen het gevaarte nog niet detecteren. Het vernietigt de nul-sector van de harde schijf, waarin belangrijke gegevens voor de functie van de harde schijf opgeslagen zijn.

"A Virtual Card for You" hecht zich automatisch vast aan alle contactadressen uit het email-adressenboek. Zodra "A Virtual Card for You", een zogenaamde virtuele postkaart, wordt geopend, blijft de computer hangen, zodat de gebruiker opnieuw moet starten. Wordt nu de combinatie Ctr+Alt+Del of de Reset-knop ingedrukt, wist het virus de nul-sector van de harde schijf, waardoor deze laatste definitief onbruikbaar wordt.

McAfee waarschuwt vrijdag eveneens voor een virus met de naam "W/32/Magistr.bàmm" dat sinds 48 uur vernieling zaait. Het is een variant van "Magistr.à", maar valt al te bestrijden.

In China woedt dan weer het wormvirus "Code Blue". Het is gevaarlijker dan "Code Red II" in augustus, aldus het officiële Chinese persbureau Xinhua.

Intel meldt eveneens een nieuw en zeer gevaarlijk virus, dat zich met de aanduiding "An Internet Flower For You" verspreidt. Dit virus wist alle DLL-gegevens van de computer, zodat hij daarna niet meer kan worden opgestart.

Medien- und Eventagentur Suttner in Duitsland meldde drie andere enorm gevaarlijke virussen te hebben ontdekt. Zij verschijnen in de e-mailbus met de titels "PSYCHOSPIEL", "SCREENSAVER BABY FUN" en "Emanuel.exe!". Deze zijn volgens waarnemers nog gevaarlijker dan het "I LOVE YOU"-virus, daar de complete harde schijf gewist wordt. Er bestaat nog geen bescherming tegen. De virussen zijn pas zeven dagen in omloop.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud