Advertentie

Resultatenrekening BarcoNet kleurt bloedrood

BarcoNet boekte in het eerste semester een courant verlies van 2,78 miljoen euro. Op operationeel niveau dook BarcoNet voor zelfs 20,09 miljoen euro in het rood. Het nettoverlies bedroeg 20,85 miljoen euro. In de eerste jaarhelft van 2000 kon het bedrijf nog winstcijfers voorleggen.

De courante kasstroom van 6,14 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar sloeg om in een kasuitstroom van 2,02 miljoen euro. Deze resultaten werden gerealiseerd op een omzet die licht groeide van 50,99 tot 55,03 miljoen euro.

Om opnieuw op het goede spoor te komen start BarcoNet een actieplan waarmee de groep 10 miljoen euro kosten per jaar wil besparen. BarcoNet zal zich terugtrekken uit de markt voor producten die breedbandtoegang verschaffen. Dit is opmerkelijk, want de divisie voor breedbandtoegang is het nog niet lang geleden overgenomen Nederlandse The Industree. Het opdoeken van de activiteiten in Eindhoven moet een jaarlijkse kostenbesparing van 7 miljoen euro opleveren. Ook de verkoopvestigingen boerden slecht. BarcoNet verkocht dan ook kantoren in Japan en Argentinie aan lokale distributeurs.

De focus zal komen te liggen op producten met hogere marges, zoals video-op-aanvraag. De herstructureringskosten zouden tot 6 miljoen euro oplopen en zullen in het derde kwartaal worden geboekt. De overgebleven goodwill van 34 miljoen euro van de acquisitie van The Industree zal eveneens in het lopende kwartaal worden afgeboekt.

Door deze herstructurering verwacht het managment op "korte termijn" weer winstgevend te worden. Wat deze "korte termijn" inhoudt, is niet duidelijk. BarcoNet voorziet dat het derde kwartaal geen of nauwelijks omzetgroei zal kennen, maar het vierde kwartaal zou beter uitvallen. BarcoNet waagt zich wel niet aan concrete winstvoorspellingen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud