Roche doet bod op farma-afdeling Bayer

Vorig jaar deed Roche een gelijkaardig bod op de farmaceutische poot van Bayer, maar dat werd toen afgeslagen. Bayer kreeg de laatste weken een zware tegenslag te verwerken omdat het zijn cholesterolverlagend geneesmiddel Baycol uit de rekken moest halen, wegens potentieel gevaarlijk in combinatie met een ander medicijn. Het aandeel van Bayer, dat in Frankfurt genoteerd staat, verloor sinds het Baycol-debacle 14% van zijn waarde. Maandagavond noteerde het op 35,09 euro. Bayer beraadt zich nu over de strategie voor zijn farmaceutische bedrijfstak. Het wordt daarin bijgestaan door de investeringsbank Credit Suisse Firts Boston en door Deutsche Bank.

Bayer gaf dinsdagochtend niet thuis voor commentaar. Verwacht wordt dat het voorstel zal besproken worden op de raad van toezicht van 13 september. Eerder deze maand had gedelegeerd bestuurder van Bayer, Manfred Schneider, al laten weten dat Bayer van twee bedrijven aanbiedingen had gekregen voor zijn geneesmiddelenafdeling. Toen was echter nog niets bekend over de kandidaten.

Roche wilde evenmin reageren. De Zwitserse groep staat al geruime tijd onder druk om zijn geneesmiddelenindustrie nieuw leven in te blazen. De laatse jaren kampt Roche immers met een vertraagde omzetgroei.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud