Advertentie

Ryanair creëert 250.000 extra zitjes tot eind 2001 in Charleroi

Ryanair is daarmee de eerste concurrerende luchtvaartmaatschappij die onmiddellijk inspeelt op de problemen van Sabena en van Swissair. Het bedrijf is trouwens altijd de directe concurrentie aangegaan met de traditionele luchtvaartmaatschappijen in marketing en prijzen. 'We gaan onze prijzen nog verder verlagen', zei dinsdag een strijdlustige Cawley.

Hij stelt dat Charleroi nog voldoende expansiemogelijkheden biedt en hoopt ook op een verdere positieve samenwerking met de Waalse regering voor die expansie. De uitbreiding heeft betrekking op vrijwel alle bestemmingen vanuit Charleroi door Ryanair, zoals Londen, Dublin, Shannon, Glasgow, Pisa, Venetië. Cawley hoopt ook nieuwe bestemmingen te kunnen krijgen.

250.000 extra zitjes in de laatste drie maanden dit jaar betekent minstens acht extra vluchten per dag. Ryanair zit al aan 30 vluchten per dag vanuit Charleroi, zodat het om een gevoelige capaciteitsverhoging gaat. De nieuwe vluchten moeten donderdag al starten.

Ryanair hield er ook voor de crisis in de sector een agressieve strategie op na. Het bedrijf bestelde vijf nieuwe vliegtuigen voor december 2001 en januari 2002 en nogmaals drie voor de periode mei-juli 2002. 'De problemen met Sabena vormen een kans die wij niet laten liggen', zei Cawley.

De Antwerpse luchtvaartmaatschappij VLM Airlines wacht af. 'We zijn partner van Sabena voor de vluchten vanuit Antwerpen naar Londen en Genève en dat blijft zo', zei VLM-woordvoerder Peter Bary. Bary stelde dinsdag nog geen verhoogde bezetting vast voor de vluchten op Genève en Londen. Zwitserse reisagenten overstelpten gisteren de kantoren van VLM met vragen over reisschema's en vluchturen. VLM moest extra personeel inzetten om die aanvragen op te vangen.

Als Swissair niet meer op Brussel vliegt en als Sabena de boeken neerlegt, is VLM Airlines een van de weinige maatschappijen die nog een luchtverbinding tussen Brussel en Zwitserland verzekeren. Het bedrijf bereidt zich dan ook voor op een mogelijk sterk verhoogde belangstelling. Omdat VLM Airlines zelf de operator is voor zijn vluchten op Londen en op Genève vanuit Antwerpen, komen die niet in het gedrang.

Voor grotere luchtvaartmaatschappijen als Lufthansa en Air France is het moeilijk om een positieve impact van de crisis bij Sabena op hun aantal boekingen te becijferen. De aanslagen in de VS zorgden vanaf 11 september voor een drastische terugval in het aantal boekingen. Eventuele overlopende Sabena-klanten zijn in elk geval niet voldoende om die te compenseren. VDB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud