Advertentie

Sabena: helft Europese vluchten gaat door

Dat verklaarde Sabena-woordvoerder Wilfried Remans donderdagmorgen aan Belga.

Remans heeft er goede hoop op dat de intercontinentale vluchten zullen vertrekken. Daarvoor hebben we voldoende piloten gevonden, die bereid zijn te vliegen, aldus de woordvoerder. Ook de helft van de Europese vluchten zouden vertrekken omdat de piloten van DAT hebben toegezegd te vliegen. Voor de Sabena-vluchten is het afwachten, stelt Remans.

De piloten van de Sabena-groep staken sinds middernacht. Ze verwijten de directie van de luchtvaartmaatschappij dat er in het nieuwe businessplan van topman Muller onvoldoende rekening wordt gehouden met hun eisen.

Iets na middernacht zijn alle intercontinentale vluchten vertrokken, zei Remans. Het gaat om de vluchten naar Kinshasa, Boston, New York en Tel Aviv. Die zouden rond 7.00 uur terug naar België vliegen. Ook de Europese vluchten komen eraan, aldus de woordvoerder.

Om de passagiers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, zal vanaf 7.00 uur een tiental mensen in de vertrekhal rondlopen. Ze zijn te herkennen aan hun blauw t-shirt en pet, aldus Reman nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud