Advertentie

Sabena-piloten blijven staken

Volgens De Morgen zijn er maandag en dinsdag gesprekken met een ex-directeur van Nasdaq Europe die een investeringsportefeuille van tientallen miljarden beheert. De krant beroept zich daarvoor op "verschillende bronnen." Bedoeling zou zijn om ook een aanzienlijke participatie van de piloten in te brengen. Om die reden nemen de vermoedens toe dat de piloten op een faillissement aansturen.

Sabena-voorzitter Fred Chaffart, die maandag een onderhoud met de piloten heeft, noemt het onzin dat er na een faillissement nog een investeerder zou opduiken. Chaffart geeft toe dat SwissAir fouten heeft gemaakt bij Sabena, maar zegt dat er naast het plan van topman Muller geen alternatief is.

Volgens de Zwitserse pers heeft Sabena-moeder SwissAir 400 miljoen Zwitserse frank nodig om volgende week door te komen. De helft daarvan (130 miljoen euro) is bestemd voor Sabena. SwissAir moet deze week de eerste schijf van de beloofde kapitaalverhoging betalen. Volgens de Financial Times zou SwissAir echter maandag al het faillissement kunnen aanvragen. Het aandeel van de Zwitserse groep blijft maandag op de beurs van Zurich de hele dag geschorst.

Door de pilotenstakingen schrapte Sabena zondag 41 van de 130 vluchten. Zaterdag waren er dat 33 van de 101.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud