Advertentie

Sabena schrapt Europese vluchten

De beslissing wordt ingegeven door de "belangrijke ongemakken verbonden aan de sociale acties van het Sabenapersoneel". Gezien de verkeershinder rond de luchthaven, raadt Sabena-woordvoerder Gillis passagiers ook aan met de trein naar de luchthaven te komen.

Er is een speciaal telefoonnummer waar passagiers inlichtingen kunnen bekomen. Dat nummer is: 02/723.23.23.

Dinsdagavond was er al een korte spontane actie bij Sabena Catering, uit ongerustheid over de toekomst van het bedrijf na het uitlekken van

definitieve businessplan van de luchtvaartmaatschappij. De acties bij Sabena

"We hebben aan de directie van Sabena Catering gevraagd om bij de centrale directie aan te dringen op een snelle ondernemingsraad", aldus vakbondsman Philippe Leclerc van het ABBV. Omdat de actie niet lang duurde, waren er geen gevolgen voor de bediening van maaltijden op de vliegtuigen, aldus de woordvoerder van Sabena.

Woensdag vindt er intersyndicaal overleg plaats. Dan zal het ABVV voorstellen om donderdag een 24-urenstaking te organiseren, aldus Karel Gacoms. "Dit kan de druk op de directie tijdens de ondernemingsraad van donderdag verhogen." Donderdag licht topman Müller de vakbonden in over het besparingsplan voor de noodlijdende luchtvaartmaatschaoppij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud