Sabena-top buigt zich over eerste versie herstelplan

Eerder raakte bekend dat het herstelplan zich concentreert rond drie projecten: de uitbouw van een kleiner luchtvaartbedrijf met privé-investeerders, de verkoop van filialen en de uitbouw van een sociaal fonds door de Belgische regering om de ontslagen werknemers te begeleiden.

Hoeveel jobs er met het nieuwe businessplan verloren zullen gaan, is ook maandag niet openbaar gemaakt, maar het aantal zal alvast hoger uitvallen dan de eerder aangekondigde 1.400.

De raad van bestuur lanceerde maandag ook een oproep naar het Sabena-personeel om zijn job professioneel te blijven invullen. De raad vroeg ook de partners Sabena te blijven steunen. "België en de regio rond Zaventem verdienen een eigen luchtvaartmaatschappij die directe vluchten inlegt naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen", zegt de raad van bestuur in een mededeling.

Sinds begin oktober beschikt Sabena over een voorlopig gerechtelijk akkoord tot 30 november. De maatschappij weet woensdag of de Europese Commissie met het overbruggingskrediet van de Belgische overheid akkoord gaat. In geval van een positief antwoord kan gestart worden met de herstructurering zoals voorzien in het nieuwe businessplan, en de zoektocht naar een of meerdere private investeerders.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud