Advertentie

Sabena-vluchten komen weer op gang

Sabena stapte vrijdag naar de rechter. Die beval in kortgeding dat de piloten hun onaangekondigde staking moesten stopzetten. Iedere actievoerder die het bevel negeert, hangt een dwangsom van 2.500 euro boven het hoofd.

Na de aangekondigde actie van donderdag, waarbij zowat een derde van de Sabena-vluchten aan de grond bleef, brak vrijdagmorgen een wilde staking van de piloten uit. Tot 17u00 waren in totaal 130 vluchten geannuleerd. Donderdag kon de maatschappij de actie enigszins omzeilen door een beroep te doen op de (jongere) DAT-piloten.

Door de staking zijn tienduizenden passagiers op Zaventem en elders gestrand. Volgens Sabena moesten vrijdag 20.000 passagiers met de luchtvaartmaatschappij vertrekken. Ook in het buitenland zitten duizenden passagiers op een vlucht naar Brussel te wachten.

Sedert vrijdagmorgen staan onafgebroken rijen mensen aan de desk van Sabena aan te schuiven. Ze informeren of hun vlucht al dan niet zal vertrekken. Intussen krijgen ze broodjes en een drankje aangeboden.

Een beperkt aantal mensen kon toch vertrekken doordat Sabena ze een plaats bij andere maatschappijen verstrekte. De passagiers die vrijdag niet konden vertrekken, kregen een nieuw ticket voor een andere vertrekdatum of kregen hun ticket terugbetaald.

Omstreeks 18.00 uur is het nog steeds druk op de luchthaven. Sabena raadt de passagiers dan ook aan te checken of hun vlucht al dan niet geannuleerd is, alvorens naar de luchthaven te vertrekken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud