Advertentie

Sabena wil 1.600 banen schrappen en activiteiten verkopen

Die behoren niet meer tot de kernactiviteiten van Sabena en er worden daarvoor nieuwe investeerders gezocht, die een langetermijnstrategie kunnen ontwikkelen voor deze activiteiten. Dat staat in het nieuwe Business Plan van Sabena, dat op 6 augustus door de raad van bestuur werd goedgekeurd. Het plan werd vandaag aan het personeel voorgesteld op de Groepsondernemingsraad. De belangrijkste elementen werden via een persmededeling bekendgemaakt.

Sabena deelde ook mee dat het in het eerste halfjaar een geconsolideerd nettoverlies leed van 138,9 miljoen euro. In de eerste helft van vorig jaar was er een verlies van 83,6 miljoen euro.

- een harmonisatie van de lange-afstandsvloot rond 11 A-330's tegenover het huidige aantal van 13 toestellen (A-340 en A-330) en het stopzetten van twee verlieslatende routes, Tokio en Washington, vanaf het winterseizoen van 2001.

- een vermindering van de capaciteit van de middellange-afstandsvloot met 7 toestellen, met de mogelijkheid die terug op te bouwen met regionale vliegtuigen vanaf april 2002. Als gevolg hiervan zullen 6 Europese routes stopgezet worden vanaf het winterseizoen 2001 en een aantal frequenties op sommige bestemmingen gereduceerd worden.

In het kader van het Business Plan zal 430 miljoen euro nieuw kapitaal in Sabena geinjecteerd worden. Hierover werd al eerder een akkoord bereikt tussen de belangrijkste aandeelhouders, de SAir Group en de Belgische staat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud