Advertentie
Advertentie

Schrik zit er goed in

(tijd/reuters) - Wall Street was in de greep van de vrees: de vrees voor een wereldwijde recessie, voor een escalatie van geweld na de gewelddadige aanslagen en vooral voor een waslijst aan winstwaarschuwingen als gevolg van de aanslagen.

Op een gegeven moment stond de Dow Jones zowat 4 procent lager. Op Nasdaq was de schade nog erger. Het bericht dat de VS de stationering van een honderdtal gevechtsvliegtuigen nabij de Perzische Golf voorbeidden, leek nogal wat beleggers in het laatste uur van de handel dan juist weer een hart onder de riem te steken, zodat de Dow Jones uiteindelijk slechts met 1,62 procent zakte tot 8.759,13 punten, Nasdaq met 1,76 procent tot 1.527,66.

Fotogroep Eastman Kodak. waarschuwde ervoor dat de winst in het lopende kwartaal veel lager zal uitvallen dan verwacht en stelt ontslagen in het vooruitzicht. Het aandeel verloor 5,57 procent. Boeing (-1,59%) kleeft er ook een cijfer op: 20.000 tot 30.000 werknemers mogen tussen vandaag en eind 2002 een ontslagbrief verwachten. Boeing verwacht een implosie van de bestellingen wegens de verwachte terugval van het luchtverkeer. Aandelenmakelaar Charles Schwab kampt dan weer met gederfde inkomsten wegens de vierdaagse sluiting van Wall Street. Schwab ging 5,59 procent lager.

Advertentie

Minder luchtverkeer, en een tragere economie in het algemeen, zal ook de vraag naar olie fors terugdringen. Petroleumbedrijven betaalden daar gisteren het volle pond voor. Exxon, bijvoorbeeld, verloor 2,71 procent. PHu

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.