Solvay verkoopt activiteiten aan Mann+Hummel

De activiteiten Luchtinlaatsystemen en Technische Onderdelen zijn dit jaar goed voor een omzet van 150 miljoen euro, of 1,5% van de totale omzet van Solvay. De productie is verspreid over Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannie, de VS en Brazilie. In Belgie is er een centrum voor Onderzoek en Ontwikkeling met 19 werknemers. Die zullen trouwens allemaal door Mann+Hummel worden overgenomen.

In een toelichting bij de desinvestering merkt woordvoerder Martial Tardy op dat Solvay niet in staat was het marktleiderschap in deze activiteiten te verwerven en bijgevolg besloot de divisie van de hand te doen. Tardy onderstreepte dat met Mann+Hummel een correcte partner gevonden werd voor de activiteiten.

De activiteiten van de divisie Luchtinlaatsystemen en Technische Onderdelen omvatten de ontwikkeling en productie van kunststof auto-onderdelen voor het luchtinlaatsysteem van motoren, reservoirs en tanks, motorafscherming, verwarming, ventilatie, airconditioning, motorkoelingsleidingen, vloeistoftanks voor ruitensproeiersystemen en reinigingssysteem voor koplampen.

03/286.03.33

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud