Spector wil fotolabs aan Kodak verkopen

Als de overeenkomst er komt, houdt Spector 4 van zijn 18 fotolabs over. De activiteiten voor kleinhandel en mail order blijven buiten de onderhandelingen met Kodak. Beide groepen onderzoeken ook hoe ze de samenwerking voor fotoafwerking in Hongarije kunnen uitdiepen. Een eventueel akkoord vereist nog de goedkeuring van de karteloverheden.

In een mededeling wijst Spector er op dat de onderhandelingen over de verkoop van de groothandel onderdeel zijn van het Renaissance Plan. Volgens dit plan werd eerder al beslist om de Duitse retaildivisie Photo-Porst van de hand te doen, het management van Spector te versterken en het kapitaal te verhogen.

"Sindsdien hebben we onverdroten, maar in alle stilte gewerkt aan de herpositionering van onze groep en aan haar toekomststrategie", aldus Tonny Van Doorslaer en Walter De Raey, afgevaardigd bestuurders van Spector Group. "Hierbij is het voor ons duidelijk geworden dat Spector Photo Group geen strategische rol heeft te spelen als groothandel voor grootdistributie-ketens." De consumentenactiviteiten komen nu centraal te staan in de nieuwe strategie van Spector. Een mogelijke overeenkomst met Kodak past in die strategie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud