Advertentie

Spontane werkonderbreking bij Sabena (update)

"Dat heeft tot op heden nog niet geleid tot vertragingen bij de vluchten. De actie op de bagageafdeling zorgt er wel voor dat passagiers zelf hun koffers moeten dragen."

Gillis raadt vertrekkende passagiers aan anderhalf uur vroeger naar de luchthaven te komen.

Er is een speciaal telefoonnummer waar passagiers inlichtingen kunnen bekomen. Dat nummer is: 02/723.23.23.

Dinsdagavond was er al een korte spontane actie bij Sabena Catering, uit ongerustheid over de toekomst van het bedrijf na het uitlekken van definitieve businessplan van de luchtvaartmaatschappij. De acties bij Sabena Catering waren van zeer korte duur.

"We hebben aan de directie van Sabena Catering gevraagd om bij de centrale directie aan te dringen op een snelle ondernemingsraad", aldus vakbondsman Philippe Leclerc van het ABBV. Omdat de actie niet lang duurde, waren er geen gevolgen voor de bediening van maaltijden op de vliegtuigen, aldus de woordvoerder van Sabena.

Woensdag vindt er intersyndicaal overleg plaats. Dan zal het ABVV voorstellen om donderdag een 24-urenstaking te organiseren, aldus Karel Gacoms. "Dit kan de druk op de directie tijdens de ondernemingsraad van donderdag verhogen." Donderdag licht topman Müller de vakbonden in over het besparingsplan voor de noodlijdende luchtvaartmaatschaoppij.

Lees meer in het dossier over Sabena.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud