Advertentie
Advertentie

Stora Enso investeert 420 miljoen euro in Gent

Stora Enso deed dinsdagavond in Gentbrugge de plannen voor de verbouwing van de fabriek in Gent uit de doeken. Het geld moet onder meer dienen voor een nieuwe hoogtechnologische papiermachine voor kranten, die volledig op basis van gerecycleerd papier werkt. De capaciteit bedraagt 400.000 ton. Het gaat om de grootste papiermachine ter wereld.

Om het verkeer en het transport vlotter te doen verlopen zal het bedrijf ook een nieuwe weg en een nieuwe spoorbaan bouwen. De werken zouden ten laatste af moeten zijn in het voorjaar van 2003. Momenteel werken er in de Gentse vestiging 410 mensen. Met de komst van de nieuwe fabriek zouden 40 extra werkkrachten aan de slag kunnen. De omzet zou van 136 miljoen euro in 2000 naar 297 miljoen euro stijgen. De capaciteit zou worden uitgebreid van 250.000 ton naar 550.000 ton.

Met de nieuwe fabriek wil Stora Enso 700.000 ton oud papier per jaar verwerken. Men rekent ook nog eens op een jaarlijkse groei van ongeveer 3 procent.

Advertentie

Stora Enso is de tweede grootste producent van papier en karton in de wereld. Het bedrijf heeft verschillende fabrieken in Europa en in de Verenigde Staten. De omzet van het bedrijf bedraagt wereldwijd meer dan 13 miljard euro per jaar. Bij Stora Enso werken meer dan 40.000 mensen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.