Advertentie

Swissair gaat grondig herstructureren

De besparingen zijn noodzakelijk om de schuldenlast te verminderen, zegt Swissair in een persbericht dat maandagmorgen op de website werd gepubliceerd. De nieuwe maatregelen volgen op eerdere herstructureringen en zijn noodzakelijk om de huidige crisis in de luchtvaart het hoofd te bieden.

De kern van de nieuwe herstructurering is de verregaande integratie van Swissair en de regionale dochter Crossair. Swissair en Crossair worden afdelingen van de nieuwe luchtvaartmaatschappij Swiss Air Lines. De korteafstandsnetwerken van Swissair en Crossair worden volledig in elkaar ingewerkt, maar de merknamen blijven behouden. De langeafstandvluchten van Swissair worden verminderd. In de loop van de komende drie jaar worden de gecombineerde vloten van Swissair en Crossair met een kwart ingekrompen. Daaruit zullen bijkomende ontslagen voortvloeien. Details over de hele operatie worden in oktober bekendgemaakt door de nieuwe CEO André Dosé, de huidige topman van Crossair.

Swiss Air Lines wil kwaliteit bieden tegen een lagere prijs, zegt Swissair Group in het persbericht. De maatschappij gaat focussen op de Europese hoofdroutes en voorts een aantal rendabele langeafstandsvluchten blijven verzorgen, o.m. op Azie, het Midden-Oosten en Afrika. Op Noord-Amerika gaat Swissair bestemmingen aanvliegen "die relevant zijn voor de Zwitserse zakengemeenschap". Het is de bedoeling het aantal transfertpassagiers te verminderen van 60 tot minder dan 40% tegen ten laatste 2004.

Bij cateringdochter Gate Gourmet wordt, als gevolg van de gebeurtenissen in de VS op 11 september jl., ten minste 10% van het personeelsbestand (30.000) afgedankt. Dat gebeurt vooral in Noord-Amerika.

Swissair Group had zaterdag een ontmoeting met de Zwitserse overheid en de Zwitserse werkgeversfederatie over een herkapitalisering van de groep. Zakenman Ulrich Bremi, tevens een voormalig parlementslid, moet tegen 10 oktober een oplossing uitwerken.

Lees hier het persbericht van Swissair.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud