Techwaarden opnieuw hoger dankzij Cisco

Cisco-topman John Chambers verklaarde donderdag na beurstijd dat hij tevreden was met de verkoopsresultaten voor augustus. Voor het huidige kwartaal was het aantal bestellingen. "Na een lange reeks teleurstellende kwartalen, lijkt onze markt zich stilaan te stabiliseren", meent Chambers.

Cisco Systems kondigde donderdag ook de grootste reorganisatie aan sinds 1997. De groep zal nu worden onderverdeeld in 11 divisies, voor de productie van bijvoorbeeld internetschakelaars of optische netwerken. Daarvoor bestond Cisco slechts uit drie grote segmenten die op de brede markt waren gericht.

Cisco Systems is de grootste producent van netwerkapparatuur ter wereld. Veel beleggers beschouwen het bedrijf als een barometer die aangeeft hoe het gesteld is met de hele technologiesector. Cisco maakt immers apparatuur die telecom- en internetbedrijven gebruiken voor de uitbouw van hun netwerk, en is sterk afhankelijk van de gang van zaken in deze sectoren.

Het afgelopen boekjaar ging de groep nog voor 1,01 miljard in het rood, terwijl Cisco een jaar eerder een nettowinst had gerealiseerd van 2,67 miljard dollar. In het vierde kwartaal dook de nettowinst naar beneden met liefst 99 % .

De Europese technologiewaarden gingen alvast sterk vooruit dankzij de betere vooruitzichten van Cisco. Deutsche Telekom is om 12.00 u. de sterkste stijger en noteert 7,58% hoger op 17,88 euro. Het Franse Alcatel krijgt er 3,63 % bij en staat op 18,24 euro, terwijl de Britse telecomgroep Marconi 4,85 % hoger staat op 64,75 pence.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud