Advertentie

Telindus maakt verrassend sterke halfjaarcijfers bekend

De beursgenoteerde systeemintegrator van data- en telecommunicatienetwerken is goed hiermee op weg om zijn groeidoelstelling van 25 procent - in omzet en bedrijfswinst - dit jaar waar te maken. De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten. Op de Euronext-beurs werd het aandeel Telindus om 16.45 uur geschorst. Het aandeel was op dat moment met 13 procent gestegen tot 9,09 euro.

De nettowinst zag Telindus met 88 procent zakken, van 99 tot 12,6 miljoen euro. "Dat komt omdat wij vorig jaar voor 86,7 miljoen euro uitzonderlijke meerwaarde realiseerden op de verkoop van Ubizen-aandelen", verklaarde topman Cordier. Het courant resultaat, na belastingen en voor afschrijving van goodwill en latente meerwaarden, steeg met 32 procent van 10,1 naar 13,3 miljoen euro. Per aandeel geeft dat eveneens een groei van 32 procent, van 0,25 naar 0,33 euro courante winst, na belastingen en voor afschrijving van goodwill en latente meerwaarden.

Volgens Cordier ziet het er voor Telindus verder goed uit dankzij het breed spectrum van sectoren waaraan de groep zijn producten en diensten slijt. Zo levert de netwerkintegrator zowel aan mobiele en vaste operatoren, bedrijven, overheden, media als aan medische instellingen. "Als wij het op een vlak minder doen, halen wij de schade makkelijk in andere afdelingen in", besloot Cordier.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud