Advertentie

(tijd-nieuwslijn/belga) - Bij de Belgische chartermaatschappij City Bi

(tijd-nieuwslijn/belga) - Bij de Belgische chartermaatschappij City Bird heeft een stevige meerderheid van het personeel zondag het sociaal plan goedgekeurd. De directie wil de vrachtafdeling opdoeken en stoppen met de langeafstandsvluchten. Daardoor moeten 220 van de 600 banen verdwijnen.

Het sociaal plan werd aanvaard door 82% van de werknemers. Diegenen die door ontslag worden getroffen, krijgen de wettelijke verbrekingsvergoeding plus een maandloon. Voor werknemers die kunnen blijven, maar van functie moeten veranderen, is het huidige loon voor 36 maanden gegarandeerd. City Bird werkt sinds 4 juli onder gerechtelijk akkoord.

Op 13 september moeten de aandeelhouders van City Bird zich uitspreken over een overnamebod van Thomas Cook. De Duitse groep is de op een na grootste reisorganisator in Europa en de Belgische afdeling, Thomas Cook Belgium, is de nummer een op de Belgische markt met merken als Neckermann, Sunsnacks, Pegase en All Seasons. Het is dan ook niet te verwonderen dat Thomas Cook Belgium de belangrijkste klant is van City Bird. De overnameprijs zou 9,92 miljoen euro (400 miljoen frank) bedragen.

Op 26 september beslissen de schuldeisers of het herstelplan volstaat. De rechter moet dan ook definitief uitspraak doen over de overname.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud