Advertentie

(tijd-nieuwslijn) - De daders van de aanslagen in New York en Washingt

(tijd-nieuwslijn) De daders van de aanslagen in New York en Washington zijn geïdentificeerd. Dat heeft de chef van de Amerikaanse inlichtingendienst FBI, Robert Mueller, woensdag aangekondigd

"We hebben de luchtpiraten geïdentificeerd", bevestigde Mueller op een persconferentie in de hoofdzetel van de FBI in Washington. "We hebben ook veel personen geïdentificeerd die gelieerd zijn met de kapingen". Mueller zei ook nog dat er al enkele personen ondervraagd zijn, maar ontkende dat er aanhoudingen zijn verricht.

Ondertussen heeft Colin Powell verklaard dat de VS verwachten dat Pakistan volledig meewerkt aan het onderzoek over de aanslagen. "We verwachten van de Pakistaanse leiders dat ze volop meewerken en ons steunen in het onderzoek", zei Powell.

Pakistan is een van de weinige landen die het Taliban-regime in Afghanistan erkent. In Afghanistan zou Osama bin Laden zich schuilhouden. bin Laden is nog altijd hoofdverdachte nummer een.

"We hebben nog niet kunnen uitvissen wie verantwoordelijk is voor de aanslagen van gisteren", zei Powell nog. "Maar naarmate we meer informatie verzamelen over de aanslagen, vonden we het nuttig om de Pakistaanse overheid te wijzen op het belang van hun medewerking en steun".

Donderdag heeft de Amerikaanse ambassadeur in Islamabad een ontmoeting met de Pakistaanse leiders, besloot Powell.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud