Advertentie

(tijd-nieuwslijn/fd

(tijd-nieuwslijn/fd.nl) - Motorola, fabrikant van mobiele telefoons en chips, rekent erop in het derde kwartaal een nettoverlies van "een aantal cent per aandeel" te lijden. In de laatste drie maanden van het jaar wordt het verlies weer omgebogen tot een "kleine" winst.

Dat heeft gedeleerd bestuurder Bob Growney van Motorola donderdagmiddag gezegd in een teleconferentie. Analisten hielden gemiddeld rekening met een break-even resultaat voor het derde kwartaal.

Het in Schaumburg, Illinois gevestigde bedrijf ziet de omzet in het derde kwartaal met 5% toenemen ten opzichte van het tweede kwartaal. De omzet groeit eveneens met 5% in het laatste kwartaal van het jaar in vergelijking met het derde.

Motorola heeft sinds december aangekondigd 26.000 werknemers te ontslaan. Dat is 18% van het totale aantal arbeidsplaatsen bij Motorola. Vanmiddag liet de onderneming weten het aantal uit te breiden naar 30.000. "In totaal zullen de maatregelen die we hebben aangekondigd 1,8 miljard dollar aan kostenbesparingen opleveren", zei Growney.

Woensdag na het sluiten van de markt meldde Motorola in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies te hebben geleden van 232 miljoen dollar. In dezelfde periode vorig jaar was er nog sprake van een winst van 204 miljoen dollar. De omzet bedroeg 7,5 miljard dollar, een verlies van 19% vergeleken met dezelfde periode van vorig jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud