Advertentie

TMP lijft selectiebureau De Witte & Morel in

Erik de Lembre, voorzitter van Ernst & Young België, en Ivan de Witte, algemeen directeur van De Witte & Morel, onthullen de overnameprijs niet. "TMP Worldwide betaalt een eerlijke prijs", zeggen ze. Contacten met mogelijke Belgische overnemers leverden geen akkoord op. Het idee van een management buy-out bij Ernst & Young Human Resources Services (De Witte & Morel) werd afgevoerd. "We konden ons geen betere koper voorstellen dan TMP, de big one in onze sector", merkt Ivan de Witte op.

De vroegere HR-divisie van Ernst & Young België heet voortaan TMP De Witte & Morel en richt zich op werving en selectie, doorlichting van personeel, opleidingen, de begeleiding van veranderingsprocessen en beloningsadvies. TMP nam eerder al Van Ram over. De kantoren van Van Ram worden geïntegreerd in TMP De Witte & Morel zodat de organisatie staat voor 270 werknemers en een jaaromzet van circa 27 miljoen euro (1,1 miljard frank). Het bedrijf is de Belgische marktleider in zijn niches.

TMP, dat een notering heeft op de Amerikaanse Nasdaq, noemt zichzelf met 10.500 personeelsleden de nummer één in het beheer van menselijk potentieel. De vestigingen in 34 landen behalen samen een omzet van 1,6 miljard euro (65 miljard frank). TMP is bekend als moeder van de jobsite Monster, die ook een Belgische poot heeft. In de voorbije jaren kocht de groep in ons land onder meer Van Ram, Insurance People en Tasa.

Ernst & Young maakt, net als Deloitte & Touche, PriceWaterhouseCoopers, KPMG en Arthur Andersen, deel uit van de "Big Five", de dominante spelers in de wereld van het revisoraat en het belastingadvies. "We willen ons vooral toeleggen op revisoraatswerk, fiscaal advies en bedrijfsfinanciën", vertelt De Lembre.

De Witte & Morel is op het internet te vinden onder www.job-valley.be.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud