Advertentie

Tokio: banken en technologie houden elkaar in evenwicht

De Japanse beleggers maakten zich nog maar eens zorgen over de probleemkredieten aan bedrijven die de banken met zich meesleuren. Aanleiding was een bericht dat Chuo Mitsui Trust & Banking zijn winstvooruitzichten zou verlagen. Chuo Mitsui zelf steeg evenwel 14% voor de handel werd geschorst. De bank zou met Sumitomo Mitsui Banking fusiegesprekken voeren. De financiele groep Mizuho verloor 5,2% tot 442.000 yen. UFJ zakte 2,4% tot 564.000 yen.

De val van de bankaandelen werd gecompenseerd door een rally op computerwaarden. De Amerikaanse computerbouwer Dell bevestigde de winstvooruitzichten, nadat netwerkreus Cisco een dag eerder hetzelfde deed. Pc-bouwer NEC steeg 5,6% tot 1.081 yen. Laptopproducent Toshiba werd 5,2% duurder tot 485 yen.

In de softwaresector klom spelletjesfabrikant Konami 8,2% tot 3.560 yen. Konami, dat videospelen maakt voor Sony, Nintendo en Microsoft, maakte bekend dat het tot 3,8% van de eigen aandelen zal inkopen. De telecomreus NTT DoCoMo zag zijn klanten in september sterk stijgen en werd door de beleggers beloond met een klim van 4,1% tot 1,76 miljoen yen.

De afgelopen week steeg de Nikkei-index in totaal met 4,4%, het beste resultaat sinds maart.

Alain Petit

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud