Tokio: dalend handelsoverschot drukt op Nikkei

"Aangezien de vooruitzichten voor de wereldeconomie verslechteren, zullen bedrijven die veel uitvoeren klappen blijven krijgen," zei een fondsenbeheerder. "Niet alleen de export nam af, maar ook de import daalde door de slabakkende Japanse economie." Het handelsoverschot kromp in juli met 48%. Elektronicagroep Canon, die 70% van de omzet in het buitenland haalt, verloor 5,4% tot 3.700 yen.

Beleggers zijn bovendien sceptisch over de nieuwe wetgeving over aandelenbezit die er maar niet aankomt. De regering wil de belastingen voor particuliere investeerders verlagen, en de meerwaardebelasting op aandelen terugschroeven. De maatregelen werden voor het eerst voorgesteld in januari. Volgens een fondsenbeheerder is de recente crash van de Nikkei gedeeltelijk te wijten aan het uitstel van de belastinghervorming.

Mobilofoonoperator NTT DoCoMo verloor 6,3% tot 100.000 yen door zorgen dat hij teveel uitgeeft aan diensten voor mobiel internet. Het bedrijf wil de komende drie jaar 1.100 miljard yen in de internettechnologie investeren.

03/286 03 51

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud