Advertentie

Tokio lager uit vrees Amerikaans conflict

Toyota daalde voor de achtste dag op rij met 6,1% tot 2.760 yen. Volgens de Japanse krant Nihon Keizai dalen de binnenlandse verkopen van Toyota deze maand met 20%. Probleem is dat ook de buitenlandse vraag moeilijk ligt omdat de yen weer steeg tegenover de dollar, waardoor de Japanse producten duurder worden in het buitenland. Meer in het algemeen worden auto-aandelen kwetsbaar beschouwd voor winstwaarschuwingen omdat ze het totnogtoe redelijk goed deden. Honda daalde met 7,6% tot 3.300 yen, Nissan met 10,6% tot 421 yen en Mazda met 9,3% tot 147 yen.

De dollar daalde tot 117 yen, het laagste punt in zeven maanden. Analisten verwachten winstwaarschuwingen in de autosector als de dollar onder de 115 yen zakt. De maker van spelcomputers Sony ging 5,2% lager tot 4.220 yen.

De maker van digitale camera's, Nikon, waarschuwde in de nasleep van de VS-aanslagen dat de omzet gaat terugvallen en daalde met 5,7% tot 811 yen. Verleden week zei het bedrijf al dat het dit jaar geen winst zal maken. Volgens een woordvoerder hebben de aanslagen 'koud water gegooid op het al afkoelende Amerikaanse consumentenvertrouwen.'

03/286 03 51

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud